Please wait. Loading...
 
Αποστολή σε φίλο
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ & ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ – 42 ΧΡΟΝΙΑ
ΙΟΥΛΗΣ 1974, ΟΚΟΕ, ΕΚΒΕ


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Στη Θεσσαλονίκη ο Υπ. Δικαιοσύνης για τις εκδηλώσεις καταδίκης της εισβολής και του πραξικοπήματος
----------------------------------------------------------------------------
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις καθιερωμένες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης από την Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδος για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τούρκικης εισβολής του 1974.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Νικολάου θα εκφωνήσει τον επιμνημόσυνο λόγο, την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο μνημόσυνο για τους νεκρούς και τη δέηση για τους αγνοουμένους, τα οποία θα τελεστούν από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Γ’ Σώμα Στρατού.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, θα παραστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας στην Καλαμαριά, και στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση η οποία θα ακολουθήσει στην κεντρική πλατεία της Καλαμαριάς.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο κ. Νικολάου θα έχει χωριστές συναντήσεις με την Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον Πρύτανη Περικλή Μήτκα καθώς και με τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεώργιο Δέλλιο τη Δευτέρα.

ΚΥΠΕ – 26/06/2016

 

 

Τις βασικές προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού, επισημαίνει ο Υπ. Δικαιοσύνης
-------------------------------------------------------------------
Στις τέσσερις βασικές προϋποθέσεις που θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά για τη λύση του Κυπριακού αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, σε ομιλία του στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974 στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται, σημείωσε, για την αποκατάσταση στο μέγιστο δυνατό βαθμό της συνταγματικής τάξης και της εδαφικής ακεραιότητας, την επανένωση των θεσμών και του λαού, την απουσία των εγγυήσεων και το σεβασμό των βασικών αρχών του διεθνούς και του κοινοτικού δικαίου.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Νικολάου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, “υπό το πρίσμα της εντατικοποιημένης φάσης στην οποία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του κορυφαίου πολιτικού μας προβλήματος, επαναλαμβάνουμε σε κάθε περίσταση και με κάθε έμφαση ότι δεν θα αποδεχθούμε τίποτα λιγότερο, από μια λύση που θα επανορθώνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τη συνταγματική και εδαφική διάρρηξη που παράνομα και με τη βία των όπλων προκάλεσε στο νησί η Τουρκία».

«Επιδιώκουμε και προσβλέπουμε μέσω των προσπαθειών μας, σε ένα σχέδιο λύσης που θα επανενώνει τους θεσμούς και το λαό μας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, «οι μόνες εγγυήσεις που θα πρέπει να περιλαμβάνει (η λύση), θα είναι αυτές της συνδημιουργίας, της ανάπτυξης και της προόδου για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νόμιμους κάτοικους».

«Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο σεβασμός των βασικών αρχών του διεθνούς, αλλά και του κοινοτικού δικαίου, κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ», τόνισε.

Παράλληλα, κάνοντας αναφορά στις «επί δεκαετίες τις ολέθριες συνέπειες της εσωτερικής διάσπασης”, είπε ότι “αναγνωρίζουμε τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος», ενώ συμπλήρωσε πως «έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορικής μας υποχρέωση ως Ελληνισμός, να πορευτούμε στους κοινούς, τους εθνικούς μας οραματισμούς, ομόψυχοι και μονιασμένοι».

«Αυτή είναι η ιστορική και ηθική μας υποχρέωση. Να τιμήσουμε δηλαδή όσους θυσιάστηκαν για τα ιδανικά και της αξίες της φυλής μας, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη», τόνισε.

ΚΥΠΕ – 27/06/2016

 
© 2009-2015 Ο.Κ.Ο.Ε. Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας - All rights reserved.
Η παρούσα ιστοσελίδα (Website) δημιουργήθηκε από τον Γεώργιο Μιχαηλίδη, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας . Developed by LogicONE