Please wait. Loading...
 
Αποστολή σε φίλο
 
Επίσκεψη και Ομιλίες Προέδρου Βουλής σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Δράμα

ΛΑΡΙΣΑ – «Ομιλία Προέδρου της Κυπριακής Βουλής»

Ομιλητής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τόπος: Μέγαρο Δικηγόρων

Ημερομηνία: Τρίτη 02.05.2017 - 20:00 μ.μ.

Διοργάνωση: Συλλ. Κυπρίων Λάρισας, Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ  «1η Απριλίου 1955 – Κύπρος»

Ομιλητής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τόπος: Αίθουσα τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Ημερομηνία: Τετάρτη 03.05.2017 – 20:00 μμ    

Διοργάνωση:  ΟΚΟΕ, ΕΚΒΕ, ΚΕΒΕ, Γενικό Προξενείο Κύπρου

 

ΔΡΑΜΑ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 62 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  

Ομιλητής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τόπος: Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Δράμας

Ημερομηνία: Πέμπτη 04.05.2017 – 20:00 μμ 

Διοργάνωση:  Συλλ. Κυπρίων Δράμας, ΟΚΟΕ, Δήμος Δράμας

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΥΠΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Επίσκεψη Προέδρου Βουλής σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Δράμα
----------------
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί τη Δευτέρα, 1η Μαΐου, για επίσκεψη στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, ο κ. Συλλούρης θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από το Σύνδεσμο Κυπρίων Λάρισας και το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, το βράδυ της Τρίτης, 2 Μαΐου, με θέμα «Κυπριακό: Στη δίνη πολλών παζαριών και πολλών σεναρίων». Κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, ο κ. Συλλούρης θα καταθέσει επίσης στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Ελλαδιτών και Ελλήνων Κυπρίων στους εθνικούς αγώνες.

Το βράδυ της Τετάρτης, 3 Μαΐου, ο κ. Συλλούρης θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «1η Απριλίου 1955 – Κύπρος», που συνδιοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, την Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας, την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας και το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. Την επομένη, ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει τιμητικές πλακέτες και διπλώματα σε συγγενείς αγνοουμένων και πεσόντων, σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Πέμπτης, 4 Μαΐου, ο κ. Συλλούρης θα μεταβεί στη Δράμα, όπου θα εκφωνήσει επετειακή ομιλία σε εκδήλωση του Συνδέσμου Κυπρίων Νομού Δράμας. Με τίτλο «1η Απριλίου 1955 – 59».

ΚΥΠΕ – 29/04/2017

 

Στη Λάρισα ο Πρόεδρος της Βουλής για εκδήλωση του τοπικού Συλλόγου Κυπρίων
-------------------------------------------------------
Στη Λάρισα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Μίληε σε εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, με θέμα «Κυπριακό: στη δίνη πολλών παζαριών και πολλών σεναρίων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, με την ευκαιρία της επίσκεψής στου στη Λάρισα, ο Πρόεδρος της Βουλής, είχε συνάντηση με το Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιο, ενώ επισκέφτηκε επίσης την 1η Στρατιά, όπου έτυχε σχετικής ενημέρωσης από το Διοικητή, Αντιστράτηγο, Δημόκριτο Ζερβάκη και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, όπου τον ενημέρωσε ο Αρχηγός Αντιπτέραρχος, Γεώργιος Μπλιούμης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, είχε επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Λάρισας, Κώστα Καλογιάννη, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο Πρόεδρος της Βουλής, θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

ΚΥΠΕ – 03/05/2017

 

Η λύση του Κυπριακού εξαρτάται απόλυτα από την Τουρκία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής
---------------------------------
Η λύση του Κυπριακού εξαρτάται απόλυτα από την Τουρκία, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και επεσήμανε ότι η Τουρκία μέσω της διευθέτησης του Κυπριακού θέλει να ικανοποιήσει τις δικές της επιδιώξεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μίλησε χθες βράδυ στη Λάρισα σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας με θέμα «Κυπριακό: Στη δίνη πολλών παζαριών και πολλών σεναρίων».

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως η λύση του Κυπριακού εξαρτάται απόλυτα από την Τουρκία, η οποία μέσω της διευθέτησης του Κυπριακού θέλει να ικανοποιήσει τις δικές της επιδιώξεις.

Έδωσε έμφαση στο κεντρικής και ζωτικής σημασίας θαλάσσιο χώρο, που εκτείνονται Ελλάδα και  Κύπρος στο Αιγαίο και σε μεγάλο μέρος της Μεσογείου ευρύτερα, λέγοντας πως αυτό πρέπει να αξιολογείται και να συνυπολογίζεται δεόντως.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο θέμα των συνεχών τουρκικών προκλήσεων και απειλών στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε την άποψη ότι παρά τις δυσκολίες θα καταστεί κατορθωτή η εξόρυξη του φυσικού αερίου, συμπληρώνοντας ότι η εξεύρεση υδρογοναθράκων δεν πρέπει να αφήσουμε να έχει αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά μόνο θετικές.

Εξάλλου, σε ομιλία του στην ετήσια εκδήλωση μνήμης και τιμής της θυσίας της νεολαίας της Κύπρου κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1955-1959 με θέμα «Γεμάτοι Ελλάδα οι αιώνες πίσω μας…», στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι ο αγώνας των Ελληνοκυπρίων σήμερα μπορεί να μην είναι ένοπλος, ωστόσο έχει την ίδια βαρύτητα, διότι πρόκειται για αγώνα αποκατάστασης του δικαίου, για πολιτική αποκατάσταση, για διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, για αποκατάσταση και επαναφορά των παράνομα κατεχόμενων εδαφών.

ΚΥΠΕ – 04/05/2017 

 
© 2009-2015 Ο.Κ.Ο.Ε. Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας - All rights reserved.
Η παρούσα ιστοσελίδα (Website) δημιουργήθηκε από τον Γεώργιο Μιχαηλίδη, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας . Developed by LogicONE